El creuer MSC ‘Grandiosa’ ha atracat aquest dissabte al port de Barcelona amb diversos positius per covid a bord, procedent de Palma de Mallorca, després d’haver-ne desembarcat més contagiats a Franca i Itàlia durant parades anteriors.

Segons ha informat TV3, a la capital catalana han desembarcat 11 membres de la tripulació contagiats amb el virus i 4 passatgers, si bé fonts d’MSC consultades per Efe no han precisat si s’han comptat positius.

Mitjans de les illes Balears van informar ahir, divendres, que a Palma van desembarcar 15 passatgers contagiats.

La nau ja va ser el passat 1 de gener a Barcelona, va fer escala a Marsella (França), posteriorment va passar per Itàlia i, després d’una parada a Palma, ha arribat aquest dissabte a Barcelona.

Les autoritats sanitàries de Malta no van permetre, per contra, que el creuer visités aquest territori.

Proves periòdiques

El protocol d’MSC obliga els passatgers i la tripulació a estar vacunat contra el virus i a sotmetre’s a una prova abans d’embarcar, a les quals se sumen més proves periòdiques, segons informa la companyia.

«Gràcies a l’aplicació més estricta d’aquest protocol –i com era d’esperar en vista de l’evolució més recent de la pandèmia mundial a terra– continuem identificant un nombre limitat de casos entre els passatgers i la tripulació a bord dels nostres vaixells», indica la naviliera en un comunicat.

«Això demostra que el nostre protocol és eficaç, ja que ens permet identificar, aïllar i atendre les persones i els seus contactes pròxims, i protegeix tots els altres passatgers, la tripulació i les comunitats que visiten els nostres vaixells», afegeix.

Els positius detectats a bord desembarquen als ports als quals arriba la nau, on posteriorment han de realitzar una quarantena, d’acord amb les normes de cada país, les despeses de la qual van a càrrec d’una assegurança d’obligada contractació.

Així mateix, diversos passatgers han denunciat a les xarxes socials que malgrat ser negatius no els han deixat desembarcar i visitar les ciutats en les quals fa escala el creuer, tret que la parada sigui la destinació del seu viatge.