Almenys set persones han mort i unes tres més han desaparegut pel despreniment de part d’un penya-segat sobre el llac de Furnas a la ciutat de Capitolio, situada en l’estat de Minas Gerais, al sud-est del Brasil.

El cos de bombers de Minas Gerais va informar inicialment de 20 desapareguts, però hores després va reduir substancialment aquesta xifra després de contactar amb bona part d’aquestes víctimes que havien sigut rescatades amb vida per altres embarcacions.

La primera trucada alertant del succés s’ha produït al voltant de les 12.30 hores (hora local), i les primeres informacions apunten que quatre embarcacions han rebut l’impacte de les roques, de les quals dues s’han enfonsat i han ferit més de 30 persones, tal com apunta la premsa local.

El portaveu del cos de bombers, el tinent Pedro Aihara, ha confirmat que en el rescat han treballat 40 efectius que han comptat amb una aeronau dotada de l’equipament idoni en cas que fos necessària l’evacuació urgent de les víctimes.

A més, Aihara ha confirmat l’enfonsament de dues de les embarcacions, amb catorze i deu persones a bord cada una. Les altres dues embarcacions que han rebut impactes comptaven amb deu i vuit persones a l’interior, segons apunta el diari ‘Folha de São Paulo’.

El comandant del Departament de Bombers de Minas Gerais, Edgard Estevo da Silva, ha confirmat que encara hi ha diverses persones desaparegudes i que les tasques de recerca i rescat s’estan portant a terme partint de les informacions dels testimonis i agències de turisme locals.