La conselleria d’Educació ha destinat un total de 43.433.896 euros als centres educatius concertats de l’Opus Dei que segreguen per sexes des que va començar l’actual curs 2021-22, entre els quals hi ha les escoles gironines de Les Alzines i Bell-lloc. La xifra l’ha facilitada el conseller Josep González Cambray, en la resposta a una pregunta formulada pel grup parlamentari d’En Comú Podem, a qui ha instat a la finalització del curs per conèixer l’import total destinat a aquests centres educatius.

Segons les dades aportades per Cambray, entre aportacions a les despeses de personal i de funcionament, els centres educatius més beneficiats han estat Xaloc de l’Hospitalet, que n’ha rebut 4.024.922, La Vall de Sabadell, amb 3.956.563 i La Farga de Sant Cugat del Vallès, que n’ha rebut 3.932.519.

El conseller també ha detallat l’import destinat al concert educatiu de centres de l’Opus Dei que han deixat de segregar per sexe en alguna de les seves etapes. Es tracta de l’Airina, que va passar a ser mixta en totes les etapes el febrer del 2020; Avantis, que és el centre d’educació infantil de les escoles Pineda i Xaloc i que ha passat a ser mixta; i dels centres educatius Montclar i Mestral del Centre Institució Igualada, que van passar a ser mixtes en algunes etapes al curs 2018-19.

Per al curs escolar vinent 2022-23, el conseller va anunciar el mes d’octubre passat que la Generalitat no renovarà el concert als centres educatius que segreguin per sexe, una decisió que afecta més de 4.000 alumnes, i per això es va emparar a la cobertura jurídica que dona la disposició addicional 25 de l’article 83 de la LOMLOE

A les comarques gironines, els centres educatius que segreguen per sexe i que han rebut finançament per part del Govern són Les Alzines i Bell-lloc, ambdós de Girona ciutat. En concret, Les Alzines ha rebut 2.877.746 euros per a despeses de personal i 297.548 euros per a despeses de funcionament.