El president de França, Emmanuel Macron, va posar ahir el focus del debat electoral en la seguretat en fer balanç de la seva acció en aquests cinc anys de mandat i apostar per nous mètodes d’actuació i organització.

Després d’haver acaparat l’actualitat la setmana passada amb la seva pressió als no vacunats de coronavirus, Macron va centrar el seu discurs en aquesta ocasió en la protecció dels francesos durant una visita oficial a Niça per a la col·locació de la primera pedra d’una comissaria de policia que, d’aquí al 2025, agruparà 2.000 agents en aquesta ciutat.

«El nostre deure i la nostra vocació és continuar millorant implacablement les coses i ser inflexibles» en la lluita contra el terrorisme, els feminicidis i el tràfic de droga, va dir en una declaració i en conversa amb policies, magistrats i altres actors locals. El format, de tall pedagògic i informal i obert a la intervenció dels presents, va recordar al gran debat nacional que Macron va emprendre el 2019 per recuperar el focus mediàtic que el moviment contestatari de les «armilles grogues» li havia arrabassat. El cap d’Estat, triat l’any 2017, encara no ha oficialitzat la seva eventual candidatura als comicis que se celebraran el mes d’abril, però en declaracions recents sí ha avançat que té ganes de presentar-s’hi i que es pronunciarà clarament sobre aquest tema quan la gestió de la crisi sanitària li permeti prendre una decisió.