El ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, ha mostrat aquest dimarts la "preocupació" de l'executiu pels casos d'abusos a menors a l'Església i ha demanat al president de la Conferència Episcopal, el cardenal i arquebisbe de Barcelona Juan José Omella, que "s'aclareixin i es resolguin quan abans millor".

Bolaños i Omella s'han reunit avui en una trobada que l'executiu ha definit com a "molt cordial". El cardenal ha exposat la "preocupació" de l'Església pel que fa als col·lectius més vulnerables i el seu accés a l'habitatge, i ha reconegut la "utilitat" de les mesures d'escut social implantades durant els mesos "més durs" de la pandèmia.Durant la reunió Omella també ha traslladat a Bolaños la "preocupació" de l'Església per la implantació de la Llei d'Educació i el seu desenvolupament "en l'àmbit de les Comunitats Autònomes".

Omella i Bolaños també han tractat la situació en què es troben els treballs de les tres comissions creades pel que fa al règim tributari, l'Obra Pia de Roma i els béns immatriculats de l'Església Catòlica. Sobre aquesta última, l'executiu estatal assegura que se n'han intensificat les tasques des de l'última trobada entre les dues institucions l'agost de l'any passat.