El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres del proper dimarts 25 de gener aprovarà una actualització de les pensions per al 2022. "Es tracta d'un acte de justícia i dignitat amb la nostra gent gran. Tot i les dificultats i els errors que hàgim pogut cometre, aquest executiu no ha descansat un sol dia per dignificar les seves condicions de vida", ha assenyalat Sánchez aquest dissabte en un acte del PSOE a Gijón. El president espanyol ha parlat d'un partida de 6.500 MEUR per fer possible aquest augment de les pensions i ha detallat algunes noves xifres: la pensió mínima pujarà 74 euros i se situarà en 720, mentre que la pensió mitjana per jubilació augmentarà 97 euros i serà de 1.182.

En paral·lel, i amb l'actualització dels subsidis per al 2022, les pensions mitjanes de viduïtat s'incrementaran 53 euros més al mes i seran d'uns 711 euros. "La justícia i la dignitat dels nostres compatriotes és el que orienta, estimula i motiva la bona política del nostre govern", ha insistit Sánchez, que ha tornat a carregar contra una oposició "negacionista" i que posa "en perill" el creixement econòmic d'Espanya. "A on estan els que van posar en dubte l'objectiu de vacunació? Doncs ara estan posant en dubte els fons europeus", s'ha qüestionat en veu alta el president espanyol. "Tinc una bona esquena per a les crítiques però l'únic que demano a l'oposició, fins i tot l'hi imploro, és que no posi en qüestió els fons europeus", ha anat més enllà Sánchez.

"Bloquejar els fons europeus no és bloquejar el govern d'Espanya, és bloquejar el creixement i la creació de llocs de treball. Que no posin en risc això, per això els hi reclamo alçada de mires i sentit d'Estat", ha comentat el president espanyol, que ha finalitzat recordant que els fons Next Generation serviran per "transformar el teixit productiu, modernitzar sectors econòmics tradicionals i crear nous sectors econòmics". "La nova economia crearà molts llocs de feina", ha augurat Sánchez.