Un terratrèmol de magnitud 6,6 ha sacsejat aquest dissabte el sud-oest del Japó, i ha deixat almenys nou ferits, segons les autoritats nipones, que no han activat cap alerta per tsunami.

El sisme ha tingut lloc cap a les 1.08 hora local (16.30 GMT de divendres) amb epicentre a uns 40 quilòmetres de profunditat davant de les costes de les prefectures d'Oita i Miyazaki, a l'illa meridional japonesa de Kyushu, segons dades de l'Agència Meteorològica de Japó (JMA).

El terratrèmol ha assolit a les dues regions el nivell 5 superior de l'escala japonesa, amb un màxim de 7. En aquestes magnituds, es considera difícil que les persones es puguin mantenir dretes sense agafar-se a algun lloc.

També s'ha deixat notar amb força en altres zones de Kyushu i al sud-oest de l'illa de Honshu, la principal de l'arxipèlag nipó, on també s'ha registrat una intensitat del nivell 5.

Les autoritats locals han quantifica en nou els ferits per caigudes i cops causats pel tremolor, la majoria de caràcter lleu, a Oita i Miyazaki.

El terratrèmol també ha causar interrupcions del subministrament elèctric i d'aigua a Oita, i afortunadament no s'han detectat irregularitats a les plantes nuclears ubicades a Kyushu.

El Japó s'assenta sobre l'anomenat Anell de foc, una de les zones sísmiques més actives del món, i pateix terratrèmols amb relativa freqüència, per la qual cosa les seves infraestructures estan especialment dissenyades per aguantar els tremolors.