El Kremlin va assegurar ahir que les persones considerades traïdors es decanten per si mateixos i desapareixeran de la societat russa enmig de les tensions ocasionades per la campanya militar de Moscou a Ucraïna, va dir el portaveu de la Presidència russa, Dmitri Peskov.

«Moltes persones es projecten, parlant en rus, com a traïdors. En temps tan difícils i situacions tan emotives com les actuals, molta gent mostra la seva essència. Ells mateixos desapareixen de les nostres vides», va afirmar.

En comentar les declaracions de la jornada anterior del president rus, Vladímir Putin, sobre una «cinquena columna» a Rússia, Peskov va assegurar que el procés de «neteja» de la societat té lloc per decantació natural, «alguns violen les lleis i són castigats per això en correspondència amb els veredictes de les corts».

Dimecres Putin va carregar contra Occident, al qual va acusar d’«apostar per l’anomenada cinquena columna, els traïdors nacionals», i asseguro que tots els pobles, i especialment el rus, «sempre saben distingir als patriotes veritables dels miserables i els traïdors i els escopirà com a una mosca que va entrar a la boca».

Segons el mandatari rus, es tracta d’un procés «natural i necessari d’autoneteja de la societat» que només enfortirà el país.

L’inici de la guerra ha incrementat les tensions a Rússia, on milers de persones han sortit als carrers a protestar i centenars de personalitats han expressat el seu desacord amb el conflicte.