El president rus, Vladimir Putin, va advertir ahir que les negociacions amb Ucraïna estan estancades pel fet que les autoritats ucraïneses han incomplert els pactes a Istanbul de finals de març. «Les negociacions amb Ucraïna s’han complicat en primer lloc perquè Kíev s’ha tirat enrere dels acords assolits», quan Rússia va decidir reduir la seva activitat militar en direcció a Kíev i Txerníhiv, va afirmat Putin durant una trobada amb el seu aliat i president de bielorrusia, Alexander Lukashenko. El mateix Putin va reconèixer que no té tots els detalls encara perquè el van informar el dilluns del canvi en la postura dels negociadors ucraïnesos, segons recull l’agència de notícies russa TASS.

En qualsevol cas, Putin va assegurar que «l’inici del diàleg directe amb Ucraïna ha estat possible en gran part gràcies als esforços personals del president bielorús, Alexander Lukashenko».

El mandatari rus va mantenir una reunió de tres hores amb el seu homòleg bielorús i en roda de premsa es va mostrar «convençut» que Rússia aconseguirà «els objectius» plantejats en el marc de la invasió d’Ucraïna, «sens dubte». Putin va asseverar que «els objectius» russos són «comprensibles i nobles» i va advertir a més que l’acceleració de l’operació podria provocar pèrdues, per la qual cosa actuaran «rítmicament, amb calma, cenyint-se al pla que va proposar l’Estat Major».