El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, va assegurar que entén «la preocupació i la inquietud» del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la de la resta de persones espiades per Pegasus. En una entrevista a La Sexta, Bolaños va afirmar que entén i troba «normal» «l’empipament» d’Aragonès, després que el president hagi afirmat que la confiança amb La Moncloa està «trencada». El ministre, però, destaca la imatge al Cercle d’Economia, amb el president del Govern i el de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, parlant i després seient junts a primera fila: «Era impensable fa uns anys». Bolaños també ha subratllat que, qui controla l’acció dels serveis d’intel·ligència i autoritza les intervencions, són els tribunals.

Crítiques al ministre

Bolaños assegurava ahir que «l’Espanya que van somiar els exiliats és l’Espanya de la democràcia d’avui». Ho va dir durant un acte d’homenatge a les víctimes de l’exili republicà espanyol, en què va lliurar diverses declaracions de reparació i reconeixement personal als descendents de republicans que van haver de fugir del franquisme. «Quan veiem que Espanya és una democràcia plena, que és a l’avantguarda en drets i llibertats, estem veient la victòria dels compatriotes exiliats», afegia el ministre.

Aquestes paraules li van costar la crítica d’entitats com l’Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica, que en un comunicat va lamentar que Bolaños compari l’actual règim monàrquic amb el qual anhelaven els republicans espanyols del segle XX.