L’oficina de Carles Puigdemont va admetre ahir que l’expresident s’havia reunit amb un suposat emissari del president rus Vladímir Putin el dia abans de la declaració unilateral d’independència del 2017. Puigdemont assumeix així per primera vegada aquesta trobada, revelada diumenge per El Periódico. Segons van explicar aquestes fonts a ACN, Puigdemont va rebutjar els oferiments per «inconvenients i poc creïbles». Abans, l’expresident s’havia negat a donar la seva versió a l Periódico. El jutge de Barcelona Joaquín Aguirre interrogarà demà Víctor Terradellas, l’enllaç entre Puigdemont i l’exdiplomàtic i empresari rus Nikolay Sadovnikov, per conèixer les activitats de la seva fundació, CatMón.

La reunió va suscitar reaccions en diversos partits. El PSC va voler conduir-se amb gran «prudència», però la seva viceprimera secretària d’Organització, Lluïsa Moret, havia anunciat al matí que, si la trobada havia tingut lloc, els socialistes catalans la veurien «molt greu». A última hora del matí es va fer la confirmació de l’oficina del’expresident. «No ens volem avançar, volem tenir més elements per prendre una posició. El que estem fent nosaltres és intentar conèixer millor la situació i tenir més elements de judici. Però si es confirma, és un fet greu», va insistir Moret.El PSOE, com el PSC, va demanar a l’expresident de la Generalitat que doni més explicacions sobre el contingut de la seva conversa. «No soc jo qui pot donar aquesta informació, haurà de ser Puigdemont», va dir el portaveu del PSOE, Felipe Sicilia.

Ciutadans van anar més lluny, i el seu líder al Parlament, Carlos Carrizosa, va demanar al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que doni explicacions sobre els contactes de Puigdemont, i va exigir al president del Govern, Pedro Sánchez, que no es reuneixi amb Aragonès fins que la Generalitat no hagi aclarit la qüestió.

I els partits independentistes van treure importància a la reunió. La consellera de Presidència, Laura Vilagrà , va dir que no té coneixent de la reunió i que vol mantenir-se «molt lluny de tot l’entramat de trames russes».