Els docents van reprendre ahir les mobilitzacions per reclamar millores en les seves condicions laborals i en la reversió de les retallades amb una aturada parcial entre les 8 i les 10 hores. A Manresa, dins d’aquesta nova jornada de protesta, una desena de persones van tallar a les vuit del matí el trànsit a la rotonda de l’Uniplant, primer, i la C-55 a l’alçada de Viladordis, després. Les dues aturades van provocar retencions a l’eix del Llobregat.

La d’ahir era la primera de les noves quatre accions convocades de manera unitària pels sindicats educatius: el 25 de maig hi haurà una nova jornada de vaga, el 2 de juny una nova aturada de 8 a 10 hores i el 9 de juny una darrera jornada de vaga. L’aturada està convocada en contra de la política educativa del Govern. Reclamen la reversió de les retallades, la retirada del nou currículum, el retorn de l’horari lectiu dels docents en totes les etapes, la supressió del decret de plantilles i de l’ordre de calendari, l’estabilització del personal i l’assumpció de la responsabilitat del Departament en la defensa de la immersió.

L’aturada arriba després de la manifestació convocada per part de la comunitat educativa dissabte passat. Aquesta no va comptar amb el suport d’alguns sindicats, com la UGT i l’USOC, per això l’aturada parcial d’aquest dimarts suposava el retorn de les mobilitzacions unitàries després de les cinc jornades de vaga del març. Aquestes vagues van anar acompanyades d’un procés de mediació amb Educació que va acabar sense acord. Educació i representants dels treballadors es van intercanviar propostes sense que finalment arribessin a bon port.