L’Aplec del Caragol de Lleida va tancar aquest diumenge l’edició de la represa que recupera els 200.000 visitants d’abans de la pandèmia. Així ho va assenyalar el president de la Federació de Colles de l’Aplec (Fecoll), Ferran Perdrix, que ha fet un balanç «més que positiu» de la 41a edició i n’ha destacat la gran quantitat de gent que ha passat pel recinte dels Camps Elisis a gaudir de «l’ecosistema» de l’Aplec i la manca d’incidències destacables. Hi han participat 106 colles, que apleguen uns 13.500 collistes, i s’han cuinat unes 12,5 tones de caragols. De cara a l’any vinent la Fecoll confia poder acollir més colles, després de l’anunci de dissabte de la Paeria d’ampliar el recinte.

Després de més de 1.000 dies sense l’Aplec del Caragol, Lleida ha recuperat aquest cap de setmana la festa popular més multitudinària de la ciutat. Una festa que arrencava amb la Fecoll a l’«expectativa» de com respondria la gent després de dos anys de la pandèmia i que ha acabat amb un balanç «més que positiu». «No podem estar més contents i orgullosos», va assenyalar el president de la Fecoll.

Perdrix destaca, per una banda, «la gran quantitat de gent» que ha passat pel recinte dels Camps Elisis durant els tres dies i, per l’altra, la falta d’incidències destacables, un fet, diu, que «passa a molts pocs llocs». «Diu del civisme i de les ganes de festa d’aquesta festa tan singular», i va afegir que «la relació que s’estableix entre les colles passa a pocs llocs i ens fa sentir molt orgullosos de l’ecosistema que muntem».