La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va acceptar ahir la dimissió de la secretària general de la cambra, Esther Andreu, després que un informe constatés un «nombre important d’incidències» en el procés de selecció en el qual el seu fill va guanyar una plaça interina d’uixer sense que ella n’informés.

En un comunicat, la presidenta va donar a conèixer que, després de tenir coneixement del contingut de l’informe de l’Oficina Antifrau de Catalunya, accepta la dimissió que Andreu va anunciar fa dues setmanes, precisament com a protesta per la petició d’una auditoria jurídica externa sobre la seva actuació.

A l’informe remès a la Mesa del Parlament, al qual ha tingut accés Efe, l’Oficina Antifrau indica que hi ha «dubtes raonables sobre la correcta tramitació del procediment», no únicament en relació amb el fill d’Esther Andreu, «sinó en general».

I afegeix l’informe: «La inadequada gestió del conflicte d’interès podia generar, com ha ocorregut, dubtes generalitzats sobre la imparcialitat i objectivitat de determinada actuació pública, i amb això un evident dany a la confiança en les institucions i la seva actuació».