L’incendi forestal de la Serra de la Culebra, a la província de Zamora, va continuar aquest dissabte el seu avanç cap al nord, va cremar més de 20.000 hectàrees de pinedes, muntanya baixa i matoll i va obligar a tallar tant la carretera Nacional 631 com la línia d’AVE Madrid-Galicia.

Mentre al flanc sud-oest l’incendi estava fitat i es va permetre el retorn als veïns de set poblacions, al front nord el foc va traspassar la N-631 i va fer necessaris desallotjaments de poblacions. Ahir a la tarda va començar l’evacuació dels veïns d’una dotzena de localitats més de les immediacions del foc.

Fins ara, els nuclis de població, que van poder de ser desallotjats en algun moment per la proximitat de les flames i el risc que suposava el fum, ronden la vintena i sumen conjuntament una població de 2.272 veïns, inclosos els que van poder tornar a casa seva.

Els treballs per fer front a l’incendi, que continua actiu i en nivell dos en una escala ascendent de perillositat que va de zero a tres, es van centrar en aquesta jornada al flanc nord d’un foc que ja abastava un perímetre que supera els 67 quilòmetres.

En aquest front van actuar vint-i-quatre aeronaus i mig miler de professionals de Castella i Lleó, Galícia, Castella-la Manxa, Extremadura, Madrid i Cantàbria, el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (Miteco) i la Unitat Militar d’Emergències (UME).