Jorge Fernández Díaz es va reunir el desembre del 2012, quan era ministre de l’Interior, amb el comissari José Manuel Villarejo i el cap de la Policia, Eugenio Pino, per planificar denúncies contra el llavors president de Catalunya, Artur Mas, i el seu predecessor, Jordi Pujol, i els va dir: «Negaré, fins i tot sota tortura, que aquesta reunió ha existit».

Segons El País, l’exministre va dirigir l’Operació Catalunya, i va tractar amb els dos comissaris, als quals va demanar que presentessin aquell mateix dia la denúncia a l’Audiència Nacional, que va recaure en el jutge Pablo Ruz, segons se sent en un dels enregistraments que la Policia va confiscar a Villarejo en la seva detenció.

«Amb el fiscal de l’Estat s’ha parlat, eh?», va explicar Jorge Fernández Díaz als comissaris, segons els àudios. En un altre moment de la conversa Villarejo comenta: «Ruz està de guàrdia» i el ministre li contesta: «Doncs Ruz no és el millor». A més, Fernández Díaz comenta: «La segona denúncia toca a Artur Mes pels testaferros, no?». Fernández Díaz fa anys que nega, davant el jutge i al Congrés, que hagués despatxat amb Villarejo durant la seva etapa al capdavant del Ministeri de l’Interior, entre 2012 i 2016. Concretament, al Congrés va afirmar: «Mai he despatxat res amb Villarejo en els meus cinc anys de ministre». L’advocat de Fernández Díaz va dir ahir: «Ni ha planificat ni ha orquestrat absolutament res respecte a la denúncia que es va presentar a l’Audiència Nacional».