Encara que el curs lectiu 21-22 va acabar dimecres, els centres educatius mantenen la seva activitat de tancament de curs i de preparació del següent, marcat pel controvertit avançament de l’inici de les classes. Les direccions d’escoles i instituts públics, que en un gest inèdit van donar suport a les mobilitzacions dels sindicats dels docents i van alçar també la veu per a reivindicar millores en l’educació, no volen que el curs s’acabi sense més ni més, «com si no hagués passat res».

És per això que una trentena de direccions han organitzat una concentració, el pròxim 29 de juny, a les portes del Departament d’Educació (en el cas de Barcelona) i de les seus dels serveis territorials del Departament a la resta de Catalunya, per recordar al conseller Josep Gonzàlez-Cambray que segueixen preocupats per les «evidents mancances» que té l’escola catalana per «atendre l’alumnat amb qualitat». Més recursos i més personal és, en essència, la qual cosa reclamen.

En un comunicat, obert a la incorporació de més direccions, recorden que el segon manifest que van fer públic, en el qual denunciaven que l’escola pública estava a punt del col·lapse, va ser finalment subscrit per més de 750 directors i directores. I subratllen que també les famílies s’han mobilitzat a favor de l’escola inclusiva i contra la falta de recursos. Davant «la falta d’actuacions efectives per part del Departament», consideren que no poden tancar el curs sense tornar a expressar públicament la seva «preocupació per la situació de l’educació pública a Catalunya» i per les «evidents mancances que té per atendre tot l’alumnat amb qualitat». Ho faran a les 09.00 hores del dia 29 a la seu del Departament, a la Via Augusta de Barcelona.

El malestar de les direccions es torna a fer públic només unes hores més tard que Cambray enviés una carta d’agraïment a tots els docents catalans per la seva dedicació aquest curs, encara marcat per la pandèmia. «La vostra labor ha permès un funcionament exemplar d’escoles i instituts», apuntava el conseller.