Cinc immigrants vam morir ahir en saltar la tanca de Melilla a la zona del pas fronterer de Barri Xinès, que a més es va saldar amb un centenar de persones ferides, 49 agents de la Guàrdia Civil i més de 50 immigrants.

Fonts del Ministeri d’Interior marroquí van confirmar la mort dels cinc immigrants, mentre que fonts de la Delegació del Govern a Melilla van informar que les lesions dels 49 agents de la Guàrdia Civil eren de caràcter lleu, excepte complicació. Quant als immigrants, més d’una cinquantena van resultat ferits de diversa consideració.

Finalment van accedir a Melilla 133 immigrants en aquest intent d’entrada, segons la Delegació del Govern, per la qual cosa gairebé la meitat d’ells van resultar amb lesions.

La Delegació del Govern a Melilla va xifrar en prop de 2.000 els immigrants que havien intentat accedir a la ciutat autònoma de manera irregular a través de la tanca fronterera, i que la seva aproximació s’havia iniciat a les 6.40 hores.

Malgrat l’ampli dispositiu desplegat per les forces de seguretat marroquines, en coordinació amb les espanyoles, cap a les 8.40 hores, un grup de més de 500 subsaharians van arribar a la porta d’accés al lloc de control fronterer del Barri Xinès i van forçar amb una cisalla la porta d’accés i van començar a entrar a la ciutat autònoma, alguns per la teulada de la garita.

És el primer salt a la tanca després de la nova etapa en les relacions diplomàtiques entre Espanya i el Marroc, ja que l’últim va tenir lloc el dia 3 de març, quan en van entrar 350.