El president de la Generalitat, Pere Aragonès, podria querellar-se per un delicte de prevaricació contra el magistrat del Tribunal Suprem responsable del control judicial del CNI si es constata que va autoritzar l’espionatge al seu mòbil mitjançant el programari Pegasus.

Així va anunciar Aragonès en la querella que va presentar ahir davant els jutjats de Barcelona contra l’exdirectora del CNI Paz Esteban i contra l’empresa israeliana NSO, que confecciona i comercialitza Pegasus, un programa que en principi només es ven a Estats i a forces de seguretat.

A la sessió de control al ple del Parlament, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va explicar que la presentació de la seva querella és per «garantir» que no s’espiï cap dirigent independentista. «Cal anar fins al final. Esperem que els responsables assumeixin el que els correspon», va asseverar.

La denúncia d’Aragonès esmenta tres atacs informàtics al seu mòbil al gener del 2020, en un context temporal relacionat amb «múltiples esdeveniments personals, professionals i polítics», com les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez i la inhabilitació de l’expresident de la Generalitat Quim Torra.

L’exdirectora del CNI, cessada arran de l’escàndol de l’espionatge a l’independentisme, va admetre al Congrés que s’havia accedit als mòbils d’una vintena de polítics independentistes, entre ells Aragonès, amb autorització judicial.