La jutgessa que instrueix la querella contra l’expresident Mariano Rajoy per presumptes pressions a la Banca Privada d’Andorra (BPA) ha encarregat a la unitat econòmica de la policia andorrana que investigui el cas, amb autorització perquè puguin intercanviar informació amb els seus homòlegs espanyols.

En una providència, a la qual ha tingut accés Efe, la titular de la Batllia d’instrucció especialitzada número 2 d’Andorra acorda encarregar les recerques oportunes als agents de policia judicial de la unitat econòmica i financera que han tingut coneixement de les diferents causes judicials que afecten a BPA.

La jutgessa, Stéphanie Garcia García, ordena lliurar còpia de la causa a la policia andorrana i els autoritza a «intercanviar informació amb els cossos judicials estrangers, en particular els espanyols».

Fa poc més d’un mes, la magistrada va notificar a l’expresident del Govern central Mariano Rajoy i als qui fossin els seus ministres d’Interior i Hisenda, Jorge Fernández Díaz i Cristóbal Montoro respectivament, que els investiga per suposades coaccions a BPA per obtenir informació de polítics catalans durant el procés.

La recerca deriva d’una querella, admesa a tràmit fa dos anys, que van presentar l’Institut de Drets Humans d’Andorra i l’expresident de BPA, Higini Cierco, per l’anomenada «Operació Catalunya» i inclou com investigat a l’exsecretari d’Estat d’Interior Francisco Martínez i l’exdirector de la Policia Ignacio Cosidó, segons han informat les entitats denunciants.