Els atacs russos contra la regió de Donetsk, a l’est d’Ucraïna, es van incrementar ahir i el president ucraïnès, Volodímir Zelensnki, va demanar més armes a Occident per continuar fent front als invasors. En la seva habitual al·locució per vídeo, Zelenski va agrair l’ajuda ja rebuda que, segons ell, ha permès importants èxits en la defensa de Donetsk i en la destrucció de logística militar russa.

«Cada atac a un dipòsit de municions de l’enemic i a la seva logística salva vides, vides de soldats i civils ucraïnesos», va explicar Zelenski. Segons l’estat major ucraïnès, s’han aconseguit repel·lir atacs contra les localitats de Slovansk, Batxmut i Advidka. Batxmut, on es registren forts combats des de fa uns quants dies, és considerada un punt clau de l’estratègia de defensa ucraïnesa a l’última zona altament poblada al Donbass. Actualment es considera que, després de la conquesta de Lugansk, els russos ja controlen el 60% de Donetsk.

L’administració d’ocupació russa va afirmar que l’exèrcit ucraïnès va fer malbé edificis administratius durant un atac a la central nuclear de Zaporíjia. Ucraïna i Rússia s’acusen mútuament dels atacs a la planta, el complex nuclear més gran d’Europa sota control rus.

A més, quatre vaixells de càrrega amb cereals van salpar ahir dels ports ucraïnesos d’Odessa i Txornomorsk al mar Negre.