Un segon tanc petroler va col·lapsar diumenge a Matanzas, a l’oest de Cuba, on els bombers ja fa dies que batallen amb un incendi gegantí provocat per un llamp, que fins ahir a la nit havia deixat un mort i 16 bombers desapareguts, segons van informar autoritats locals.

«El tanc número 2 acaba de col·lapsar, fins i tot no es precisa si amb l’explosió ha sortit projectada la tapa del tanc 3», va informar a la seva pàgina de Facebook el Govern provincial del Poder Popular de Matanzas, una ciutat a 105 quilòmetres de l’Havana. Els dos tancs sinistrats estaven junts i les autoritats temen, des de dissabte, que el foc s’expandeixi cap a un tercer dipòsit.

El sinistre de grans proporcions va començar divendres a les set del vespre, hora local, quan un llamp va caure sobre un dels tancs, que forma part d’una planta emmagatzemadora de combustible en la qual hi havia un total de vuit enormes dipòsits.

En l’últim comunicat mèdic, difós abans del col·lapse, el saldo era d’un mort, mentre que hi havia 24 persones que continuaven hospitalitzades, cinc en estat crític. Les altres 16 assenyalades com a desaparegudes són «bombers que eren a la zona més propera» a l’incendi.