Els dos miners que es mantenien atrapats des del 31 de juliol a la mina de Cerro de Maimón, al centre de la República Dominicana, després que hi hagués un despreniment de roques, van ser rescatats vius ahir, segons va informar la Corporación Minera Dominicana (Cormidom).

El rescat del dominicà Gregory Méndez Torres i del colombià Carlos Yepez Ospina va tenir lloc quan passava un minut d’un quart de dotze del matí. I, després de ser objecte d’una avaluació mèdica al moment d’arribar a la superfície, van ser traslladats, via aèria, a l’Hospital Militar Docente Ramón De Lara, a Santo Domingo.

El desastre

L’accident amb la caiguda de roques va tenir lloc al nivell 215 de la mina subterrània, on eren l’expert Carlos Yepez i l’ajudant de mina Gregory Méndez, que van quedar atrapats i han estat nou dies tancats a la mina.

La mina Cerro de Maimón està situada a la província Monseñor Nouel, a uns 100 quilòmetres al nord de la capital dominicana. Cormidon va agrair «el suport total» que ha rebut després de l’incident per part del Govern dominicà «especialment» del president del país, Luis Abinader.