Els incendis que enguany han calcinat boscos a gairebé tot Espanya continuen abrasant milers d’hectàrees entre Galícia, Extremadura, Aragó, Castella i Lleó i Castella-la Manxa.

Galícia, una de les comunitats més castigades pels focs forestals que enguany han estat especialment virulents, està pendent ara de diversos incendis declarats en les últimes hores a Ourense, concretament a la comarca d’O Carballiño, a Irixo i Boborás i a Laza, a més de Chandrexa de Queixa, la superfície del qual supera ja les 2.000 hectàrees calcinades. El més gran és el de Laza, que afecta cap a unes 1.350 hectàrees.

En aquests moments preocupen també les zones de Cañamares (Conca) –encara que l’incendi evoluciona de manera favorable gràcies a les condicions meteorològiques–, Boca de Huérgano (Lleó), La Fregeneda (Salamanca), Loporzano (Osca) i la comarca de Sierra de Gata, a Càceres.

La campanya d’incendis encara no s’ha acabat i ja s’han cremat a Espanya més de 162.000 hectàrees, segons l’últim balanç sobre incendis forestals publicat pel Ministeri per a la Transició Ecològica, que compta fins a 37 grans focs des de començament d’any.

Només els danys que els incendis han provocat a les explotacions agropecuàries fins ara sumen uns 4,7 milions d’euros, segons el Sistema espanyol d’Assegurances Agràries Combinades (Agroseguro).

Fonts d’Agroseguro van explicar que el 2022 està sent «complicat» en comparació dels anys anteriors (el 2021, les indemnitzacions registrades no van superar els 1,75 milions i el 2020 van ser d’1,1 milions).