Regió7

Regió7

Joves manresans expliquen com van viure la tragèdia del Medusa Festival

Tres joves manresans expliquen com van viure la tragèdia del Medusa Festival de Cullera

Arnau Bergas, Ferran Torreguitart i Pol Leal, abans de l’accident al Medusa Festival Arxiu particular

Un grup de tres nois manresans, Arnau Bergas, Pol Leal i Ferran Torreguitart, d’entre 19 i 20 anys, van arribar dimecres al Medusa Festival a Cullera, València. Tres nits després, la festa i la música es van convertir en silenci i ambulàncies. «De cop i volta va aixecar-se un aire calent molt fort que portava sorra i va començar a tombar-ho», explicaven ahir a la tarda a aquest diari mentre tornaven cap a Manresa en cotxe.

En qüestió de minuts, sobre les quatre de la matinada, un fort vent, acompanyat d’una forta pujada de la temperatura, va sorprendre els assistents, que, com els manresans, van ser desallotjats. En aquell moment hi havia, segons la Guàrdia Civil, més de 50.000 persones. «Mentre ens feien marxar vam veure diferents estructures a terra. La sortida d’emergència havia caigut», relaten. En el moment de la tragèdia els joves estaven intentant arribar a un dels escenaris, que ja havia aturat la música. «No sabíem què havia passat, tot era incertesa», expliquen, «hi havia rumors però ningú ens deia res de manera oficial». Els nois van ser traslladats al càmping, on, expliquen, «les tendes i les carpes que ens tapaven també havien caigut».

«Una part de l’escenari ens va caure a sobre»

L’Osato, una noia manresana de 20 anys, va arribar el mateix divendres al festival amb una amiga. Explica a Regió7 que «nosaltres érem al davant i una part de l’escenari ens va caure a sobre. Vam marxar corrents tan ràpid com vam poder». La jove explica que, afortunadament, només tenen alguna esgarrinxada i mal de cap però que, vist la tragèdia, han estat de sort. Elles continuen a Cullera: «Ho teníem tot pagat».

Compartir l'article

stats