Almenys 41 persones van morir i 14 van resultar ferides per un incendi declarat ahir a l’església copta d’Abu Seifein (o Sant Mercuri) a la localitat de Gizeh, als afores del Caire, segons va fer saber l’Església Ortodoxa Copta en un comunicat que cita fonts del Ministeri de Salut.

L’incendi va ocórrer durant un servei religiós que acollia centenars de fidels, a conseqüència d’una fallada elèctrica en un aparell d’aire condicionat instal·lat a la segona planta de l’església, en la qual hi havia diverses aules, segons ha informat el Ministeri de l’Interior.

Les flames i el fum van acabar desembocant en una estampida humana, d’acord amb fonts del Ministeri de l’Interior citades pel diari egipci Al Ahram. El foc va provocar una densa fumera que va ser la causa principal de les morts, segons Interior.

Un portaveu de l’Església Copta va informar que hi ha nens entre les víctimes de l’incendi i va advertir que el balanç final de morts podria augmentar a causa de la gravetat d’alguns dels ferits. El portaveu del Ministeri de Salut, Hosam Abdel Ghaffar, va explicar que tots els hospitals de les governacions del Caire i Gizeh es troben en alerta d’emergència.

En total es van mobilitzar 30 ambulàncies per traslladar els afectats als hospitals d’Imbaba i d’Al Aguza. El portaveu va afirmar que el primer avís de l’incident es va rebre a les 8.57 hores del matí i que la primera ambulància va arribar a les 8.59, dos minuts després.

L’incendi va ser ràpidament controlat i els bombers van completar les operacions de refredament.