Una delegació de cinc legisladors dels Estats Units va viatjar ahir a Taiwan per a una gira de treball enmig de la crisi amb la Xina deslligada per la recent visita a l’illa de la presidenta de la Cambra baixa estatunidenca, la demòcrata Nancy Pelosi.

L’Institut Americà a Taiwan, que representa el Govern estatunidenc a l’illa, va anunciar en un comunicat que la visita durarà dos dies i que inclourà reunions amb líders taiwanesos sobre seguretat regional i comerç.

La comitiva, que té previst visitar altres zones de l’Indopacífic a més de Taiwan, és formada pel senador demòcrata Ed Markey, els congressistes demòcrates John Garamendi, Alan Lowenthal i Don Beyer, i la congressista republicana Amata Coleman Radewagen. «La delegació es reunirà amb alts càrrecs de Taiwan per abordar les relacions entre els Estats Units i Taiwan, la seguretat regional, el comerç, la inversió, les cadenes globals de subministrament, la crisi climàtica i altres temes rellevants d’interès mutu», va informar l’Institut Americà.

Pelosi va dir que els Estats Units no permetrà a la Xina aïllar Taiwan i va apuntar que l’objectiu de la seva visita va ser reafirmar «la forta relació» entre el seu país i l’illa.