Almenys dues persones van resultar ferides en una explosió en un dipòsit de municions d’una base militar russa al districte de Djankoi, al nord de Crimea, una setmana després que es registrés un episodi similar en un aeròdrom militar situat a l’oest de la península.

El governador de Crimea, Serguei Aksenov, va informar que la vida dels dos ferits no corre perill, després que un rebés l’impacte de metralla i l’altre fos aixafat per un mur. També va dir que s’havia acordonat la zona al voltant de cinc quilòmetres des del lloc de l’incident. «Més de 3.000 persones han estat evacuades dels assentaments de Maiskoye i Azovskoye. Han estat allotjades en centres d’allotjament temporals, principalment en escoles», va explicar, segons va recollir l’agència de notícies TASS.

El Ministeri de Defensa rus va informat que l’incident és un «sabotatge». L’explosió també va causar danys al magatzem militar, a les vies fèrries i edificis residencials pròxims.

Per la seva banda, el president del Mejlis del poble tàrtar de Crimea, Refat Chubarov, havia celebrat anteriorment l’incident com un «precís cop militar» sobre les instal·lacions russes. En la línia es va manifestar al seu perfil de Twitter l’assessor de la Presidència d’Ucraïna, Mijailo Podoliak, qui ho va qualificar com a part de la «desmilitarització» de Crimea.