Almenys 25 persones van morir i 50 més van resultar ferides per l’impacte de diversos míssils en una estació de tren de la regió de Dnipropetrovsk, a l’est d’Ucraïna, segons va denunciar el president del país, Volodímir Zelenski, que va culpar les forces russes. Zelenski va informar d’aquest atac durant una compareixença telemàtica davant el Consell de Seguretat de l’ONU, advertint que encara hi havia diversos vagons en flames i els serveis d’emergència continuaven treballant en la zona.

«La xifra de morts pot augmentar», va assenyalar. I així va ser, en un primer moment es va parlar de 15 i la xifra va ascendir a 25 hores després. El mandatari va relatar que els projectils van impactar directament en vagons que es trobaven en l’estació i que quatre d’ells es van cremar.

«Txapline és el nostre dolor avui. Fins a aquest moment hi ha 25 morts, cinc d’ells calcinats en el seu cotxe, va morir un adolescent d’11 anys, un míssil rus va destruir casa seva», va dir Zelenski en el seu habitual discurs nocturn. Les operacions de cerca i rescat en l’estació de tren continuaran i «farem que els ocupants assumeixin la responsabilitat de tot el que han fet. I certament expulsarem als invasors de la nostra terra», va afegir el president.

Les autoritats ucraïneses, que temien que Rússia aprofités la commemoració, dimecres, del Dia de la Independència per a redoblar els seus atacs, van alertar de diverses operacions en diferents llocs del país al llarg d’ahir, algunes provinents de Bielorrússia.