La policia holandesa va fer ahir un balanç del tràgic accident en un poble pròxim a Rotterdam (Holanda) on un camió de transport d’una empresa espanyola es va estampar contra una barbacoa veïnal el dissabte. Sis persones van morir i set van ser ferides. L’empresa del vehicle, el conductor del qual està detingut, assegura que va haver-hi un segon vehicle que va causar l’accident. L’accident va ocórrer el dissabte cap a les sis de la tarda quan un camió amb matrícula espanyola va sortir de la carretera al poble de Nieuw-Beijerland, a uns 30 quilòmetres al sud de Rotterdam. El vehicle es va precipitar contra un grup de persones que participaven en una barbacoa organitzada per un club de patinatge local.

Les víctimes són tres dones de 28, 32 i 75 anys, i tres homes de 41, 50 i 62. Tres de les víctimes pertanyien a la mateixa família (una mare, el seu fill i la seva nora, embarassada de 8 mesos), segons va informar la televisió local Rijnmond. Un dels ferits està hospitalitzat en situació crítica.

El camió pertany a l’empresa El Mosca, amb seu a Múrcia (Espanya). La portaveu policial va confirmar que el conductor, de 46 anys i procedent d’Espanya, havia estat detingut «i no estava sota els efectes de l’alcohol» en el moment dels fets. Un testimoni, citat per la televisió local, va afirmar que el camió es va detenir per un moment en un encreuament abans de dirigir-se contra el grup.

L’empresa murciana va assenyalar que, segons la informació de la qual disposa, hauria estat un altre vehicle i no el seu camió el que va provocar el succés.