La companyia gasista russa Gazprom va iniciar ahir un tall del flux de gas subministrat a Alemanya a través del gasoducte Nord Stream 1 que durarà tres dies, i ho va justificar amb suposades raons de manteniment.

A les 4.00 hores a Moscou (3.00 hora peninsular) hi va tenir lloc un tall del subministrament del gas a través del gasoducte que durarà fins al 3 de setembre, segons va informar l’agència russa TASS.

Fonts de Gazprom qualifiquen la suspensió com a necessària per a tasques de manteniment preventiu en el punt de recepció al Greifswald alemany.

El gegant rus ja va explicar el 19 d’agost que l’única estació de bombatge que segueix activa es paralitzaria temporalment i que, una vegada acabats els treballs, el flux de gas es reprendrà a un nivell de 33 milions de metres cúbics diaris. Aquesta quantitat seria equivalent al 20% de la capacitat efectiva. El gasoducte pot transportar fins a 167 milions de metres cúbics diaris, segons Bloomberg.

Alemanya confia en aquest gasoducte per cobrir la demanda interna, després que un altre projecte alternatiu, el Nord Stream 2, hagi quedat aparcat per l’inici de la invasió russa a Ucraïna el febrer passat.