Les forces ucraïneses i russes es van tornar a acusar ahir de bombardejar Enerhodar, la ciutat més pròxima a la central nuclear de Zaporíjia durant la jornada en què s’espera que inspectors de l’Organisme Internacional d’Energia Atòmica (AIEA) visitin la planta per supervisar-ne l’estat. Evhen Ievtuixenko, cap de l’administració de Nikopol, va declarar que l’exèrcit rus havia bombardejat la ciutat, a l’altre costat del riu Dniéper. «La situació amb aquestes provocacions és perillosa», va afegir al missatge.

Ievtuixenko va afirmar que els russos, que controlen la ciutat i la central nuclear, han atacat la localitat amb la intenció de culpar les forces ucraïneses. «L’objectiu d’aquest espectacle és crear una imatge corresponent per a la missió de l’AIEA», va dir. Dmitró Orlov, alcalde pro Kíiv d’Enerhodar, actualment exiliat, va publicar imatges del consell municipal de la ciutat amb la façana danyada.

Des de Moscou el ministeri de Defensa de Rússia va rebatre les acusacions al culpar Ucraïna d’intentar frustrar la missió de l’AIEA amb nous atacs contra la instal·lació. «El règim de Kíiv va continuar les seves provocacions el 30 d’agost per fer fracassar la missió de l’AIEA i va crear una amenaça de desastre tecnològic a la central nuclear de Zaporíjia», va dir el portaveu rus, Ígor Konaixénkov.

Segons Konaixénkov, durant un bombardeig contra la central hi va haver impactes a l’edifici de reciclatge de residus radioactius sòlids. «La unitat d’artilleria de l’enemic va ser aixafada amb el foc de resposta», va dir, abans d’afegir que els nivells de radiació en la planta atòmica són dins de la normativa establerta.