El ministre d’Interior del Govern de Bolívia, Eduardo del Castillo, va carregar contra el gabinet que va acompanyar Evo Morales durant els seus últims mesos a la presidència afirmant que és un «càncer» per al partit governant, el Moviment al Socialisme (MAS)

Morales i del Castillo es van creuar declaracions aquestes últimes setmanes, principalment durant un míting electoral. L’antic mandatari va denunciar una «guerra bruta» contra el MAS. Del Castillo l’hi va esmentar els mesos previs a les eleccions de l’any 2019, que van derivar, segons la seva opinió, en un cop d’estat per acusar els ministres de llavors de «no fer res» perquè es limitaven a vetllar pels seus interessos malgrat al que ja preveien que podia passar.

L’acusació de Morales

Evo Morales va acusar fa uns quants dies ministres de Bolívia per executar «un pla negre» contra ell, com ara Edmundo Novillo, Eduardo del Castillo i l’exministre de Govern Hugo Moldiz.

L’expresident va endurir el seu discurs contra el Ministeri d’Interior després de denunciar el robatori del telèfon mòbil durant un acte del MAS on també hi havia el ministre d’aquesta cartera, el mateix Del Castillo.

L’exmandatari va dir al compte de Twitter que era la primera vegada que els passava una cosa semblant i no volia pensar que «era una part d’un atac planificat per perjudicar-los».