El president del Govern, Pere Aragonès, va avançar que la proposta «àmplia per a l’autodeterminació» que farà al debat de política general la setmana que ve anirà enfocada a la «solució del conflicte polític amb l’Estat espanyol»: «Això hauria de sumar no només els que defensen la independència, sinó tots els demòcrates». «Un referèndum [...] és la proposta més inclusiva, més democràtica i que ens ha de permetre resoldre d’una vegada per totes el conflicte amb l’Estat», va defensar ahir en una atenció al peu del Capitoli, a Washington DC. D’altra banda, Aragonès presentarà propostes per afrontar les conseqüències econòmiques de l’alta inflació.

«Catalunya no té totes les eines per revertir aquesta situació», va admetre, però Aragonès va assegurar que el Govern pot «contribuir a pal·liar-ne els efectes». La inflació i el procés marcaran el discurs del president al Parlament dimarts que ve. «Espero que totes les formacions polítiques afrontin el debat en positiu, amb propostes», va dir.

Aragonès va posar ahir punt final a un viatge de quatre dies als Estats Units, en què va dir que havia notat «molt interès per la situació a Catalunya».