Educació recorrerà la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de mantenir de forma cautelar el 25% de castellà en dos casos, segons va confirmar la secretària general del departament, Patrícia Gomà, ahir. El TSJC considera que els últims canvis legislatius del Govern en aquest àmbit no contradiuen les resolucions prèvies, mentre que Educació defensa que el «nou marc jurídic fa inaplicable aquestes mesures» perquè estableix que «no s’apliquen percentatges» en l’aprenentatge de les llengües. Gomà creu que el que fa el tribunal és «retorçar els arguments» en un «filibusterisme jurídic» que genera «confusió a les famílies», «inseguretat jurídica» als centres afectats i «discriminació» entre alumnes.

Educació creu que el nou marc jurídic sobre l’ús i aprenentatge de les llengües a l’escola també és d’aplicació als dos casos sobre els quals s’ha pronunciat el TSJC «per no generar un efecte discriminatori» entre els alumnes de les aules afectades i el conjunt d’estudiants del sistema. Aquest és l’argument a grans trets que esgrimirà Educació en els recursos que presentarà abans del 3 d’octubre, termini per mostrar la seva disconformitat a la decisió del TSJC.

Gomà va explicar que estudiaran les resolucions del tribunal i els arguments que hi presentaran en contra i que la setmana que ve convocaran una reunió amb els centres afectats per analitzar la situació.