Regió7

Regió7

Rosa Maria Ortega Juncosa | Regidora a l’Ajuntament de Manresa i Consellera Nacional de Junts
ENTREVISTA Rosa Maria Ortega Juncosa Regidora a l’Ajuntament de Manresa i Consellera Nacional de Junts

«Anar a l’oposició ens permetrà poder explicar la nostra estratègia sense interferències ni sorolls»

Ortega es posiciona a favor de sortir d’un govern que considera feble, i pensa que Junts es mouria millor a l’oposició

Rosa Maria Ortega Juncosa | ARXIU/OSCAR BAYONA

Per què votarà sortir del Govern?

Pels incompliments del pacte de govern que per nosaltres són essencials: direcció estratègica independentista; coordinació institucional amb Madrid, que és de sentit comú; i perquè la taula de diàleg, on s’ha de parlar d’autodeterminació i amnistia, no ha donat fruits. Quan se li va demanar concrecions i garanties al president Aragonès al debat de política general va respondre amb evasives. I quan se li va tornar a repreguntar li vam dir que se sotmetés a una qüestió de confiança. Contràriament a les veus que diuen que el cessament de Puigneró és una mostra de lideratge i fermesa, per a mi demostra feblesa.

Creu que els aniria millor a l’oposició?

Com podem demanar el vot dient que plantarem cara quan estem mantenint un govern feble, que no planta cara i que té una estratègia antagònica a la nostra? Anar a l’oposició ens permetrà poder explicar la nostra estratègia sense interferències, soroll, ni condicionaments. I ens ajuda a mantenir un independentisme viu i no en somort com ara.

Tem que hi hagi un trencament a Junts?

Aquests dies hi ha hagut molt debat. No és fàcil ni senzill, però això ens fa créixer, ens enforteix i ens dona maduresa democràtica. És una demostració del que hauria de ser la unitat independentista. Surti el que surti ho defensarem tots perquè és fruit d’un procés democràtic.

Compartir l'article

stats