L’expresident de la Generalitat Valenciana i exministre de Treball, Eduardo Zaplana, assegura en un comunicat que, «un cop vist l’escrit d’acusació del fiscal, mostro la meva més absoluta disconformitat amb les seves conclusions i reitero la meva innocència de tots els càrrecs que se m’imputen», assenyala en un comunicat envia als mitjans de comunicació.

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita per a Zaplana dinou anys de presó perquè considera que va formar part d’una organització criminal per al cobrament de comissions de les adjudicacions de les ITV i el Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana.

Sobre aquest tema, Zaplana assenyala que «almenys, el fiscal reconeix l’absència de responsabilitat de determinades persones que s’han vist sotmeses injustament a aquest procediment durant anys, i me’n congratulo, de la mateixa manera que lamento que aquesta exclusió de responsabilitat no s’hagi fet extensiva a altres persones a les quals es va imputar pel mer fet de mantenir relacions de parentiu, amistat o laborals» assegura en referència al sobreseïment de la causa respecte a la seva dona, Rosa Barceló, la seva filla i la seva exgendre.

La causa també ha estat sobresseguda respecte a les dones de dos dels seus presumptes testaferros i la del seu excap de gabinet, Juan Francisco García. Sobre aquestes tres últimes, només se les considera beneficiàries a títol lucratiu en el cas Erial.