El Govern ha proposat un increment del 2% del sou dels treballadors públics per al 2022. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, ha presidit aquest dilluns la Mesa de la Negociació de la Funció Pública i ha informat als sindicats de les negociacions per a l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat de l'any vinent, que inclouen aquest augment retributiu del 2% per al personal de l'Administració.

"Són uns pressupostos socials per sortir de la crisi sanitària, social i econòmica", ha afirmat Vilagrà. En paral·lel, la Generalitat també ha anunciat que l'oferta d'ocupació pública ordinària per al 2021 inclou 5.152 places, una xifra condicionada per la taxa de reposició estipulada per la Llei de Pressupostos de l'Estat per al 2021.

"Són moments complexos, i com a servidors públics ens cal ser avantguarda a la ciutadania per a la reconstrucció i per al retorn de drets", ha continuat la consellera de la Presidència, que ha posat de manifesta que la voluntat del Govern és aplicar l'increment retributiu per al 2022 "fins al límit màxim del que autoritzi la normativa bàsica estatal". D'altra banda, i pel que fa a la productivitat, l'avantprojecte de Llei de pressupostos possibilita l'abonament d'aquest complement que fins ara estava limitat per les anteriors lleis de pressupostos.

El text inclou, a més, una disposició addicional per acumular al 2022 l'import equivalent al 50% d'aquest complement que s'havia d'aplicar en l'exercici 2021. Amb aquesta disposició addicional es dona cobertura legal a l'acord assolit amb les organitzacions sindicals en la Mesa General del passat 18 d'octubre. De l'oferta d'ocupació pública, Vilagrà ha destacat "l'esforç realitzat per garantir l'estabilització dels processos de selecció amb criteris consensuats, així com la igualtat de condicions en l'accés a la funció pública, tenint en compte també l'experiència de les treballadores interines".

Vot electrònic a les eleccions sindicals

L'Administració també ha informat als representants de les organitzacions sindicals que s'ha inclòs en la Llei de mesures la introducció -amb caràcter preferent- del vot electrònic en els processos d'eleccions a òrgans de representació del personal. Una mesura que té l'objectiu de fomentar la participació i proporcionar accessibilitat en les eleccions sindicals. La titular de la Presidència ha expressat la voluntat del Govern de consensuar la implementació d'aquesta mesura amb les organitzacions sindicals, per la qual cosa es proposa debatre-la i analitzar-la en el marc de la Comissió de Catalunya de seguiment de les eleccions sindicals.