El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha confirmat que aquesta època de fred i nevades comptarà amb 118 màquines llevaneu i 103 punts d'emmagatzematge de sal distribuïts arreu del país. El departament ha engegat el Pla de vialitat hivernal per facilitar la mobilitat durant l'època de fred i nevades en les carreteres que gestiona.

Aquest Pla s'activa cada any, entre mitjan novembre i mitjan abril, per a garantir la comoditat, la fluïdesa i la seguretat a les carreteres, així com minimitzar el temps de restriccions o de tancament al trànsit de les vies que puguin ser afectades.

Aquests mitjans es distribueixen segons les característiques de cada àmbit territorial i de les incidències que es produeixen, per mitjà de 33 centres de conservació i manteniment repartits per tot el territori. La xarxa de carreteres de la Generalitat té actualment 5.988 quilòmetres, més de la meitat de la xarxa de carreteres de Catalunya. En un dia, les màquines llevaneus poden recórrer fins a 52.000 quilòmetres per a dur a terme les diferents operacions.

El programa de vialitat hivernal consta de dos tipus d'operacions: preventives, que consisteixen principalment en l'estesa de sal per evitar que es formin plaques de gel o que qualli la neu, i curatives, corresponents a la retirada de neu o de plaques de gel. La temporada passada, els equips de la Generalitat van recórrer 560.483 quilòmetres entre operacions preventives i operacions curatives.