La Generalitat ha sigut víctima d'un atac aquest divendres al vespre, segons han informat fonts de Vicepresidència. El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha assegurat que es tracta d'un atac "de denegació de servei quatre vegades més potent que l'històric ciberatac del 9-N del 2014".

Ha afegit que a dos quarts d'onze de la nit, "algunes apps de la Generalitat i webs de la CCMA estan sent atacades amb molta virulència".

Fonts del mateix departament indiquen que s'han activat les contramesures per part de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya.

Els serveis afectats

Algunes de les aplicacions que s'han vist afectades durant la tarda de divendres són les de la Corporació de Mitjans Audiovisuals (CCMA), 'La Meva Salut', l'Optimot o el Servei Català de Trànsit, entre altres. Segons ha pogut saber Regió7, Trànsit ha detectat els primers problemes en la seva plataforma al voltant de les sis de la tarda.

El canal 324 ha fet una piulada a les 19:41 h d'aquest divendres avisant sobre "els problemes tècnics intermitents".

Poc abans de les deu de la nit, algunes aplicacions i webs ja han tornat a funcionar, segons ha pogut comprovar aquest diari. A la mateixa hora, el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha fet una piulada explicant que ja havien pogut recuperar els serveis de la CCMA.

Aquesta situació s'ha donat el mateix dia en què entra en vigor l'ús del passaport covid a la restauració, gimnasos i residències a Catalunya, document que es pot generar a través de 'La Meva Salut'. Tot i haver-se vist afectat aquest servei temporalment, la web 'Vacunacovid' sí que permet descarregar-se el certificat o demanar cita per vaccinar-se.