La portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (Sepc), Marta Daviu, ha fet una crida a la vaga d'estudiants aquest dijous en contra de la nova llei orgànica del sistema universitari, la qual ha definit com a llei Castells, perquè considera que "accelera la transformació per convertir l'educació en un negoci".

En una roda de premsa aquest dilluns al Parlament, ha criticat que aquesta norma, impulsada pel ministre d'Universitats, Manuel Castells, segueix unes directives que "obeeixen el gran capital internacional" i entenen l'educació com una mercaderia de la qual extreure'n benefici.

La portaveu del sindicat ha censurat que aquesta llei es presenta com progressista, però "és un atac al sistema educatiu i una amenaça per a l'educació pública universitària", i ha subratllat que condueix a una intromissió de les empreses privades en el sistema universitari.

Ha defensat que la llei condemna els estudiants universitaris a "àmbits consultius o simbòlics", ha subratllat que s'ha elaborat a esquena de la comunitat universitària i creu que no és una llei de consens que pretengui millorar el sistema.

S'ha adreçat a tots els partits polítics que la votaran al Congrés i els ha dit: "Aquesta decisió ens correspon a nosaltres. És el vostre deure ser fidels a l'opinió de la comunitat universitària", després de cridar a la vaga dijous per aturar aquesta llei i defensar l'educació pública.