La incidència de la covid a Catalunya segueix a l'alça i es registren 128.000 nous positius en els últims set dies, una xifra rècord en la pandèmia. També continuen creixent els hospitalitzats, tot i que comença a alentir-se la velocitat de propagació, la qual cosa obre l'esperança en què en els pròxims dies s'aconsegueixi el pic d'aquesta sisena onada.

Segons les dades actualitzades aquest dilluns pel Departament de Salut, avui hi ha un total de 1.753 persones ingressades amb el virus als hospitals catalans, 82 més que ahir, de les quals 452 estan greus a les UCI, nou més que ahir, 289 d'ells intubats i 14 amb ECMO (respiració extracorpòria).

No hi havia tants ingressats a les UCI amb la covid-19 des del 23 d'agost passat, mentre que el 3 de gener de 2021 n'hi havia 388, però amb una tendència molt més creixent que va assolir els 731 ingressats greus l'1 de febrer.

Les visites dels pacients amb el virus als ambulatoris es va mantenir ahir diumenge en més d'11.500, una xifra similar al diumenge de fa una setmana, la qual cosa podria indicar, faltant confirmar en els pròxims dies, un petit respir en el creixement dels contagis.