L'Assemblea Nacional Catalana ha convocat aquest dimarts a la nit en diversos punts del territori concentracions per demanar explicacions sobre les paraules de l'excomissari José Manuel Villarejo respecte als atemptats del 17-A. Barcelona, Girona i Tarragona han sigut algun dels punts on centenars de persones s'han concentrat sota l'eslògan "davant d'un Estat podrit que oculta la veritat, sortim al carrer! Contra la violència, independència!".

Aquestes protestes tenen lloc hores després que Villarejo assegurés que l'atemptat de la Rambla de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017 va ser "un error greu" de l'aleshores director del Centre Nacional d'Intel·ligència, Félix Sanz Roldán, que "va calcular malament les conseqüències per donar un petit ensurt a Catalunya" els dies previs al referèndum de l'1-O. 

Totes s'han convocat a les 20 h d'aquest dimarts. A Barcelona, a la concentració que s'ha dut a terme davant de la delegació del govern central, s'hi ha pogut veure la presidenta de l'entitat, l'Elisenda Paluzie. "No volem normalitzar que un policia en seu judicial pugui dir que es va deixar fer l'imam de Ripoll per fer un ensurt", ha destacat.

En aquest sentit, Paluzie ha subratllat la importància del "dret a la veritat de les víctimes, les seves famílies i el conjunt de la ciutadania", motiu pel qual ha exigit "la veritat" sobre els fets.

Alguns dels assistents a les diferents protestes han publicat imatges en els seus perfils de Twitter.

A banda, l'ANC també ha aportat imatges sobre les protestes a diversos punts del territori.

La UAVAT exigeix a Villarejo que presenti "totes les proves" que certifiquin les seves declaracions

La Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), que assisteix més de 250 víctimes dels atemptats del 17-A, ha exigit a l'excomissari de policia José Manuel Villarejo que presenti "totes les proves" que certifiquin les declaracions que ha fet avui en seu judicial, segons les quals aquells atacs van ser un "error greu" del CNI que "volia fer un petit espant a Catalunya". El portaveu de l'entitat, Robert Manrique, ha recordat que Villarejo declara com a acusat i per tant, "no té l'obligació de dir la veritat". Alhora ha indicat que l'ex comissari ja va fer afirmacions destacades el 2019 sobre l'atemptat de l'11 de març del 2004 a Madrid sense que finalment aportés cap prova per corroborar-les.

L'entitat entén que Villarejo "està obligat com a policia" a aportar les proves que tingui per aclarir els fets que denuncia. Alhora entén que, "com a ciutadà", presentar aquestes proves seria "una mostra determinant de l'empatia i solidaritat amb les víctimes" d'aquells atemptats.

Finalment, el portaveu de l'UAVAT es pregunta per què Villarejo ha esperat a tenir un judici en contra per fer aquestes manifestacions.