La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha avisat sobre la taula de diàleg que "donar crèdit a una impostura només perjudica, fa creure en un engany que no resol el conflicte i, per tant, allunya poder resoldre'l realment". "No puc parlar de taula de diàleg perquè no hi ha taula ni diàleg", ha afegit en una entrevista a Ser Catalunya. D'altra banda, Borràs considera "fals i il·lògic" que es pugui beneficiar personalment dels canvis a la cúpula dels Mossos d'Esquadra. I ha remarcat que els Mossos van tancar el 2018 la investigació que afecta la presidència de Borràs a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Segons Borràs, aquesta qüestió està traspassada a un altre cos policial.

Borràs ha defensat que la negociació és el "principi de la política" i que la negociació "real" hauria de ser el mecanisme de resolució d'un conflicte. Però ha assenyalat que cal "reciprocitat" per les dues parts i que hi hagi una agenda amb continguts i un calendari amb mediació internacional. I, segons Borràs, ara no s'està en aquest escenari.

Pel que fa a les acusacions de l'excomissari Villarejo relacionant el CNI amb els atemptats del 17-A, Borràs creu que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha de donar "prioritat màxima" a interpel·lar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, perquè hi hagi les "explicacions oportunes". I Borràs s'ha preguntat per què l'estat espanyol no vol saber què va passar i decideix no investigar-ho.Per part del Parlament, la presidenta ha recordat que ha demanat als serveis jurídics que preparin una denuncia perquè fiscalia investigui els fets, com creu Borràs que hauria d'haver fet d'ofici.