El cap de govern d'Andorra, Xavier Espot, ha rebut aquest divendres a l'alcalde de la Seu d'Urgell, Francesc Viaplana, en la seva primera visita a la seu de l'executiu del Principat. Durant la trobada, han tractat diferents aspectes de les relacions transfrontereres relatives a la col·laboració en matèria de salut, les connexions del territori, la mobilitat laboral i la cooperació en projectes econòmics estratègics.

Així, han parlat de la situació sanitària derivada de la pandèmia i han celebrat la coordinació que hi ha en aquest àmbit. Espot i Viaplana han acordat impulsar la cooperació per a la mobilitat laboral transfronterera i explorar projectes econòmics d'innovació amb la implicació de les administracions d'ambdós territoris.

Un altre dels temes que s'ha abordat durant la trobada a l'Edifici Administratiu del govern d'Andorra ha estat l'avançament en el desenclavament del territori. Precisament, han celebrat la posada en funcionament de la línia aèria entre l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell i Madrid, i dels alts índexs d'ocupació de les primeres setmanes dels vols. La reunió s'emmarca en les bones relacions de veïnatge entre els dos territoris, que comparteixen projectestransfronterers comuns i Viaplana hi ha assistit acompanyat del vicealcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega.