Les farmàcies han gestionat i fet 123.575 testos d'antígens a l'entorn escolar durant la primera setmana de curs (entre dilluns i diumenge). Una activitat que Salut qualifica d'"intensa" perquè en només set dies s'han prescrit tantes proves com en tot el primer trimestre de curs. De tots els testos fets, 6.400 han donat un resultat positiu, una xifra que representa el 5,18% de positivitat.

Per fer front al programa, Salut ha distribuït aquest dilluns 200.000 unitats a les farmàcies per donar resposta a la demanda. El conseller Josep Maria Argimon ha constatat que han detectat una desacceleració en els contagis durant els darrers dies però demana "molta prudència" abans de confirmar si s'ha arribat al pic de la sisena onada.

Problemes d'estoc d'antígens

El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya ha reconegut que l'alta demanda de tests d'antígens en l'àmbit escolar ha provocat problemes d'estoc en algunes oficines. La previsió però és que aquesta situació es resolgui durant aquest dilluns a partir del repartiment d'unes 200.000 unitats anunciat pel Departament de Salut. Les farmàcies han destacat que cada cinc segons fan una prova d'antígens a un membre de la comunitat educativa. D'altra banda, les oficines de farmàcia han comunicat ja més de 102.700 positius per covid provinents d'autotests que es fan els ciutadans a casa seva arran del canvi de protocol del 3 de gener.Pel que fa a l'àmbit educatiu, les farmàcies han recordat que els usuaris disposen de quatre dies per poder-se fer la prova. El Consell ha afirmat que les xifres demostren el "compromís absolut" dels professionals farmacèutics amb el sistema sanitari i la salut de la població.