El departament de Salut ha obert la vacunació de terceres dosis contra la Covid als joves de 18 a 29 anys que s'hagin posat la segona fa més de vuit mesos -el gruix del grup es va vacunar fa sis-, en un moment de xifres rècord d'infeccions a Catalunya, amb 700.000 positius en els últims 25 dies.

Així ho han anunciat aquest dimecres el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i la secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, en una roda de premsa telemàtica. Argimon ha indicat que és un moment "complicat i difícil" per les altes xifres de contagis per la variant òmicron, amb 700.000 positius en els últims 25 dies, la qual cosa està pressionant especialment l'atenció primària.

"La notícia esperançadora és que portem uns dies de desacceleració, i això és bo si es manté", ha afegit el conseller, en un dia en el qual han baixat els ingressats a planta i a l'UCI. Sobre aquest canvi de tendència als hospitals, Cabezas ha indicat per la seva banda que "es comença a notar l'efecte de les vacunes", especialment les terceres dosis, en la reducció de la gravetat de la Covid.

Ampliació pensada per a una part de la franja

La campanya d'immunització continua i ara els joves de 18 a 29 anys podran posar-se la tercera dosi si han transcorregut vuit mesos de la segona injecció i, si han passat la malaltia, quatre setmanes després de la infecció.

L'ampliació a aquest grup d'edat està pensada per a una part dels joves, en concret uns 16.000 que, per ser cuidadors de persones depenents o amb malalties, es van vacunar abans que la població general de 18 a 29 anys, la immunització dels quals va començar al juliol, és a dir, fa sis mesos.

"Ho farem de forma progressiva, però, com que en tenim alguns que ja fa 8 mesos de la segona, comencem per aquests", ha afegit Cabezas, que ha apuntat que posteriorment s'obrirà a tota la franja d'edat.