La Generalitat organitzarà una consulta sobre la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona-Pirineus 2030 aquesta primavera en 77 municipis del Pirineu, segons fonts del Govern.

Segons ha avançat el diari Ara, estaran cridats a participar els ciutadans de les comarques de l'Aran, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Alta Ribagorça, Alt Urgell (Lleida) i Cerdanya (Lleida-Girona), per la qual cosa s'ha descartat que els ciutadans de Barcelona també siguin consultats sobre la candidatura. Aquest anunci arriba el mateix dia en què s'ha fet pública una enquesta que vaticina que el 74,6% dels ciutadans de l'Alt Pirineu i Aran creu que la celebració d'uns Jocs Olímpics d'Hivern seria interessant per al Pirineu.

Aquest divendres al matí la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que és l'encarregada en el Govern d'aquest assumpte, s'ha reunit amb càrrecs i alcaldes de la zona afectada, i a la tarda donarà una roda de premsa explicant els detalls.

La Diputació de Lleida referma el compromís amb els JJOO d'Hivern

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha refermat el compromís de l'ens amb la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Pirineus – Barcelona 2030 tal i com el Govern l'està articulant, amb "respecte" a l'entorn pirinenc i "complicitat" dels territoris implicats. Ho ha dit després de participar telemàticament en la primera reunió de la Taula de representació territorial de la candidatura que ha presidit la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà. Talarn ha valorat positivament l'anunci de fer una consulta sobre els JJOO entre els ciutadans de l'Alt Pirineu i Aran i ha defensat que han de generar infraestructures que el territori accepti "majoritàriament".