Milers de joves de països com Alemanya, Holanda, Itàlia, Xipre i altres s'han aplegat al Palau Olímpic de Badalona en la segona jornada de la convenció sobre criptomonedes que ha creat polèmica perquè l'organitzador -IM Mastery Academy- està acusat d'estafa de ser una criptosecta i demana prop de 200 euros per cada entrada. Els participants han entrat en massa al pavelló aquest dissabte tot remarcant les bondats d'aquests actius financers. "El bitcoin és el futur i també el present", afirmava un dels assistents a l'ACN. Després de les sospites aixecades aquests divendres contra l'acte, l'organització ha prohibit als participants parlar amb els mitjans i algun participant s'ha dedicat a interrompre entrevistes en marxa.

Els promotors de l'acte són una empresa nord-americana que ofereix cursos d'inversió en criptodivises i que ha estat acusat d'estafa piramidal. L'empresa està implicada en un cas d'estafa piramidal que capta joves amb mètodes "propis de les sectes", segons explicava la Policia Nacional, que a finals de març va detenir vuit dels seus membres. De fet, i malgrat que l'esdeveniment està en marxa, l'Ajuntament de Badalona ha demanat al Club Joventut Badalona que cancel·li el lloguer del pavelló.

Molts dels assistents han seguit aquests cursos online i ara s'acosten a la convenció per conèixer els promotors de l'acadèmia, a qui afirmen que "deuen molt" de la seva nova forma de vida, expliquen alguns dels assistents que han parlat de manera anònima amb l'ACN.

A més, destaquen l'ambient que es genera entre milers de joves amb una mateixa mentalitat, que viuen amb entusiasme la convenció. Molts d'ells han vingut en grans grups, com un de 200 persones que venen de la mateixa "comunitat holandesa".

 A les portes del Palau Olímpic es podien sentir crits 'IM, IM' repetits per desenes de participants que saltaven i celebraven l'inici de la segona jornada.