El jutjat penal número 6 de Barcelona ha condemnat l'expresident de la Generalitat Quim Torra a 15 mesos d'inhabilitació en la segona causa per desobediència per no despenjar una pancarta de la façana de la Generalitat quan era president.

La sentència també li imposa una multa de 24.000 euros i s'ha comunicat menys de dues setmanes després que el TSJC va donar per complerta la primera condemna d'inhabilitació de Torra, també per desobediència.

Es tracta de la segona condemna a Torra pel mateix delicte: en aquest cas, per no retirar la pancarta durant el període electoral abans de les eleccions del 10 de novembre del 2019; mentre que en la primera el TSJC el va condemnar a un any i mig d'inhabilitació per mantenir una pancarta abans de les eleccions generals del 28 d'abril del mateix any.

La jutgessa recorda en la sentència que Torra va ser requerit per retirar la pancarta, una mesura cautelar que va acordar el TSJC arran d'un recurs interposat per l'entitat Impulso Ciudadano i que invocava la vulneració del deure d'objectivitat.

Abans d'aquest requeriment, després de conèixer la mesura cautelar que va adoptar el TSJC, l'oficina de president Torra havia emès un comunicat per manifestar "la seva voluntat de recórrer i de no retirar la pancarta". Per la jutgessa, aquest comunicat mostrava la "negativa oberta" de Torra a complir amb l'ordre de retirar la pancarta.

La jutgessa constata que, una vegada requerit, Torra "no va complir de manera immediata" amb l'ordre del tribunal, per la qual cosa el tribunal va haver d'ordenar als Mossos d'Esquadra que retiressin la pancarta després de diversos requeriments.